Rendement onder alle marktomstandigheden
5 maart 2020

Rendement onder alle marktomstandigheden

Ik heb al eerder aangegeven dat mijn momentum modellen ook zeer goed renderen ten tijde van marktcorrecties (-10%), bear markets (-20%) en beurscrashes (-50%). Het ultieme voorbeeld is natuurlijk 2008 toen de S&P 500 (SPY) het jaar afsloot met een verlies van 36,81% en onderstaand momentum model een winst realiseerde van 49,63%.

Misschien zal niet iedereen als belegger 2008 bewust hebben meegemaakt. Voor een beurscrash zijn we met de recente koersdaling ook nog niet eens op de helft. Toch zullen velen de pijn voelen. Populaire aandelen als ABN AMRO BANK, ING en Royal Dutch Shell (Koninklijke Olie) staan allemaal minimaal 20% in het rood.

Dergelijke verliezen zijn bij beleggen op basis van momentum ondenkbaar. Dit zijn de cijfers tot en met februari 2020 van de strategie, die eigenlijk niet mag ontbreken in uw portefeuille. Tussen haakjes worden de corresponderende cijfers getoond voor de grootste Amerikaanse index, namelijk SPY.

De bijbehorende maandrendementen zijn:

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Dit jaar is het resultaat 14,83% terwijl het rendement voor de SPY -7.95% bedraagt. Dit is een outperformance van 22,78%. Vermogensgroei op lange termijn wordt voornamelijk behaald door verliezen die vermeden worden. Het verslaan van een benchmark in goede tijden weegt daar veelal niet tegenop.

Meer weten? Ik vertel u graag meer onder het genot van een kop koffie. Ik ben bereikbaar via 06-50243570 of via info@quantmania.nl.